Сторінки

понеділок, 18 лютого 2013 р.

До 125-річча від дня народження Антона Макаренко


Як вчитель російської мови, малювання і креслення Антон Макаренко створив наукову теорію, якій належить майбутнє


Антон Семенович Макаренко здійснив у педагогічній практиці дослід, який не має прикладів з масового перевиховання дітей-правопорушників в трудовій колонії імені Максима Горького (1920-1928, під Полтавою, з 1926 в Куряжі поблизу Харкова) і в дитячій комуні ім. Ф.Е. Дзержинського (1927-1935, в передмісті Харкова). Розробляв теорію і методику виховання в колективі, теорію сімейного виховання. докладно


4 коментарі:

  1. Педагогічне надбання А.С.Макаренко,на мою думку, буде актуальним завжди. Дитина виховується в сім`ї і в дитячому колективі.

    ВідповістиВидалити
  2. Кріпак Світлана Олександівна вчитель початкових класів Золотівської ЗШ І-ІІ ступенів Првомайської міської ради Луганської області18 квітня 2013 р. о 18:01

    Дуже вдячна за статтю,в якій досить чітко освітлена педагогічна система Макаренка. Ця система буде вічною, тому що колективне виховання - основа правильного виховання.

    ВідповістиВидалити
  3. Кісєльова Галина Борисівна19 квітня 2013 р. о 14:15

    Дуже цікаво ще раз прочитати про всесвітньо відому людину. Його методи виховання дитини актуальні і в наш час.

    ВідповістиВидалити
  4. Кирилова Галина Петровна 11 сентября 2013года 21:40 Благодаря Вашей статьи я еще раз убедилась, что методы воспитания А.С.Макаренка очень необходимы в наше время, особенно если при помощи этой методики воспитывать детей вместе с родителями.

    ВідповістиВидалити