Сторінки

неділя, 21 квітня 2013 р.

НОВАТОРСТВО В ХУДОЖНІХ ІНТЕРПРЕТАЦІЯХ ТВОРЧОСТІ НАШОГО КРАЯНИНА, НОВЕЛІСТА - ВСЕВОЛОДА ГАРШИНА (125 років від дня смерті Всеволода Гаршина)

Олександр Левченко

До витоків історико-психологічного підґрунтя в художніх інтерпретаціях, які з’являються сьогодні, по-більшості доходиш в мандрах чи з часом після них. Трапляється це може, тому, що велике бачимо на відстані? Часто це велике виходить з якоїсь події, що в літературі існує як новела. Новела як літературний жанр з'явилася в 14-16 ст. в Італії, хоча корені її сягають стародавніх літератур Заходу й Сходу. В епоху Відродження новела – це невеличке оповідання, нерідко з гумористичним чи сатиричним забарвленням, що передавало «новини дня» (звідси назва жанру). Новела (італ. novella, від лат. novellus – новітній) – невеликий за обсягом прозовий епічний твір про незвичайну життєву подію з несподіваним фіналом, сконденсованою та яскраво вимальованою дією...докладно

4 коментарі:

  1. С большим удовольствием прочитала вашу статью. Узнала много интересного о жизни и творчестве Всеволода Гаршина.
    Светлана Кравченко
    г.Северодонецк

    ВідповістиВидалити
  2. Чудова стаття.Дізналася багато нового про творчість нашого видатного та талановитого земляка. Залюбки використаю деякий матеріал на уроці літератури. Щиро дякую. Токарєва Наталія м. Первомайськ

    ВідповістиВидалити
  3. Дуже гарна біографічна стаття. Насичена цікавими фактами про життєвий і творчій шлях Всеволода Гаршина. Треба знати та не забувати своїх величних земляків!

    Кріпак Світлана Олександівна вчитель початкових класів Золотівської ЗШ І-ІІ ступенів Первомайської міської ради Луганської області.

    ВідповістиВидалити