Сторінки

четвер, 14 березня 2013 р.

Український художник, педагог Олександр Богомазов: трагізм і щастя художника в таємницях його душі та у збагаченні мистецтва (про ритмічний код психологічної життєдіяльності в мистецтві)

Олександр Левченко

Переднє слово
Зацікавленість наша означеною проблемою була не спроста, бо буваючи на уроках та майстер-класах творчих педагогів – викладачів предмету «Художньої культура» якось було згадано прізвище українського графіка, живописця Олександра Богомазова. Ім’я художника до якогось часу було практично маловідомим, а то й зовсім за радянських часів замовчувалося… Та й ще сьогодні в окремих школах на уроках художньої культури воно не згадується, хоча художник був патріархом українського футурізму та кубізму, та немало ще чого… Тож в українській художній культурі ім’я художника мало б бути помітним… Та на жаль, що не всі школи в Україні сьогодні «зачОтні»... докладно

7 коментарів:

  1. Мені художества Олеси Богомазова подобаються, бо досвід художника-новатора та педагога є цікавим. Та ось життя... Олекса.

    ВідповістиВидалити
  2. Селезньова Ольга Анатоліївна вчитель креслення та інженерної графіки лисичанського многопрофільного ліцея.16 квітня 2013 р. о 08:28

    На мій погляд, в цій статі дуже яскраво описані основні етапи творчості Олександра Богомазова. Доступною мовую пояснено, як саме він сприяв розвитку українського мистецтва та педагогіки. І я вважаю, що ця статя буде корисною для педагогів, бо саме зараз стає актуальним повернення до минулого та відродження втрачених сторінок історії українського мистецтва.

    ВідповістиВидалити
  3. Киселёва Галина Борисовна. Учитель СОШ № 8 г. Северодонецка16 квітня 2013 р. о 16:39

    Большое спасибо за статью. Очень познавательная. Я с удовольствием читала её не только как учитель изобразительного искусства, а и как учитель словесности. Всегда интересно узнавать о людях, о существовании которых никогда не слышал.

    ВідповістиВидалити
  4. Боровський Вадим Володимирович16 квітня 2013 р. о 17:35

    Прочитав статтю і був здивован творчим життям Олександра Богомазова.І дуже погано що ім,я Олександра Константиновича довше інших залишалось в тіні перших фігур російского авангарду.

    ВідповістиВидалити
  5. Мене дуже вразило відношення Богомазова до життя, його вільний творчий інстинкт, відчуття участі близьких явищ в космічній енергетиці.
    «Мистецтво — нескінченний ритм, митець — його чутливий резонатор», — казав Олександр Богомазов своїм студентам,ця думка актуальна й сьогодні.
    Трагізм і щастя художника, таємниці його душі висвітлювались в його віршах.
    Кашуба Ірина Леонідівна, педагог - організатор ССШ № 2 м. Рубіжного

    ВідповістиВидалити
  6. Да действительно очень интересная статья. Очень доступно описаны пути и этапы развития эстетического переживания зрителя. Всегда очень интересно знакомится с творчеством художников – новаторов .

    Учитель изобразительного искусства Северодонецкой общеобразовательной школы I-III cтупеней №14 Мовчан Елена Николаевна

    ВідповістиВидалити
  7. Прочитал статью с интересом. Очень жаль что мы так мало знаем о таких талантливых людях.

    Учитель СОШ № 10 г. Северодонецка, Ветряк Сергей Федорович.

    ВідповістиВидалити